Nagykároly

Fontos diagnosztikai eszközök használatba adásáról szavaztak

Fotó: SZFÚ
2021.09.29 - 08:19
Operatívnak mondható tanácsülés zajlott tegnap délben Nagykárolyban.

A szeptember 28-án megtartott tanácsülés keretében Nagykároly Helyi Tanácsának tagjai elfogadták az idei helyi költségvetésből származó többlet felhasználására vonatkozó határozattervezet mellett a Nagykárolyi Városi Kórház költségvetésének módosítását, azon egészségügyi felszerelések a kórház számára történő ingyenes használatba adását, melyek két, határokon átívelő projekt révén kerültek beszerzésre, illetve kijelölték a tanács tagjai közül azokat a személyeket, akik a helyi tanintézmények adminisztratív tanácsaiban tevékenykednek majd a 2021/2022-es tanévben.

A nagykárolyi egészségügyi intézmény felszerelése egy 550 000 lejes ultrahangkészülékkel bővül, mely eszközt a HUSKROUA CBC 2014–2020 projekt keretében szerezte be a helyi önkormányzat, az eszköz a daganatos megbetegedések korai diagnosztizálását teszi lehetővé. Ugyancsak ennek a négy ország együttműködése révén készített projektnek a keretében vásároltak még a nagykárolyi kórház számára két Doppler-ultrahang-készüléseket, melyek mammográfiás vizsgálatok elvégzését teszik lehetővé. SZFÚ

 

 

 

Ajánljuk még a témában:

Nagykároly

Vadonatúj tűzoltólaktanyája van Nagykárolynak

Itt székel az a speciális pirotechnikai egység is, amelynek feladata a különböző robbanóeszközök (gránátok, lövedékek, bombák stb.) tárolása és megsemmisítése.
Nagykároly

Giurgiu-Kovács Mónika a nagykárolyi RMDSZ polgármesterjelöltje

Zsúfolásig megtelt a Nagykárolyi Városi Színház pénteken délután. Itt szervezték meg a helyi RMDSZ rangsoroló közgyűlését, melyen arról is döntés született, hogy ki lesz a Szövetség színeiben induló polgármesterjelölt.
Nagykároly

Kárpótolják a többnapos nagykárolyi áramszünet károsultjait

Több mint 175 ezer lejes kártérítést ítéltek meg azoknak a lakosoknak, akiket érintett a 2015-ös, több napig tartó nagykárolyi áramszünet. Három napnál is tovább maradt akkor áram nélkül a város mintegy fele.