Sport

EURO 2024: Románia 12,25 millió eurót kap a válogatott Eb-szerepléséért

Fotó: uefa.com
2024.07.04 - 13:50
Az AS spanyol sportlap adatai szerint a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) 12,25 millió eurót kap az UEFA-tól a román válogatott szerepléséért a németországi Euróba-bajnokságon.

Ezek szerint a torna összes résztvevője 9,5 millió eurót kap az Eb-re való kijutásért. Ezen felül Romániát 1 millió euró illeti meg az Ukrajnával szemben elért 3-0-s győzelemért és 500.000 euró a Szlovákia elleni 1-1-es döntetlenért.

A válogatott bejutása a nyolcaddöntőbe további 1,5 millió euróval gazdagítja a FRF kasszáját, így Románia a válogatott EB-szerepléséért összesen 12,5 millió eurót kap.

Az AS szerint eddig az Eb-kezdetétől Spanyolország biztosította be magának a legnagyobb jutalmat, 16,25 millió eurót, a második helyen Németország áll 15,75 millió euróval. Franciaország, Anglia, Svájc és Törökország bevétele egyaránt 15,25 millió euró, a Romániát a nyolcaddöntőben legyőző Hollandiáé 14,75 millió euró.

Az elődöntőbe jutásért 4 millió euró jár, az Euróba-bajnok jutalma 8 millió euró, a másik döntős csapaté pedig 5 millió euró.

Hírszerkesztő

Ajánljuk még a témában:

Sport

Futball Eb: megérdemelten nyertek a spanyolok

Sokkal többet birtokolták a labdát az ibériaiak és ötször annyi szögletük volt mint az angoloknak.
Sport

Tovább gyűrűzik a Szuperliga-botrány

Dúl a harc a Szuperligát létrehozó klubok, illetve az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) között. Az UEFA elnöke állítja, már vizsgálják a lehetséges szankciókat, míg Florentino Pérezt, az elitliga elnökét máris hazugságon fogták a német újságírók.
Sport

Nem félnek a fenyegetéstől: még idén indulhat a Szuperliga

Hiába adott ki fenyegető hangvételű közleményt vasárnap este az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), mivel hétfő reggel robbant a bomba.