Nagykároly

Elfogadták Nagykároly idei költségvetését

2022.02.10 - 10:15

Nagykároly Helyi Tanácsának tagjai számára a polgármester, illetve Bekő Tamás városmenedzser igyekezett aprólékosan elmagyarázni, milyen kiadásokat és bevételi forrásokat tartalmaz a város 2022-es költségvetése.
„Nagykároly idei költségvetési tervezetében 114,4 millió lejjel számolunk a bevételi oldalon, ez az összeg 39 százalékos növekedést jelent a tavalyi költségvetéshez képest, amely 82,3 millió lej volt. A helyi költségvetés bevételeinek csaknem felét költjük a megvalósítás alatt álló projektekre, amit az Európai Uniótól kapott pénzösszegből biztosítunk. Erre vonatkozóan 52,2 millió lejt irányoztunk elő. A helyi költségvetés saját bevételi részénél 36,9 millió lejjel számoltunk, ez 10 százalékos növekedés a tavalyiakhoz képest.
Mindenképpen pozitívumként értékelem, hogy a 2022-es évet úgy kezdtük, hogy a városnak nem voltak kifizetetlen számlái, azonban az idei költségvetés végrehajtására árnyékot vet a fűtőanyagok, valamint az építkezési anyagok árának folyamatos emelkedése, s mivel ez a folyamat nem állt meg, ez a következő hónapokra már előrevetíti a költségvetés kiegészítésének lehetőségét” — mondta Bekő Tamás.
„Hetvenmilliós fejlesztésekre készülünk a városban, s úgy gondolom, ez egy Nagykároly nagyságú város esetében igencsak tetemes összegnek mondható. Ambiciózus, ugyanakkor jól átgondolt költségvetés ez, a magam részéről pedig ismételten köszönöm minden kollégámnak, aki közreműködött a kidolgozásában. Bízom benne, hogy sikerül végrehajtanunk, bár az előre borítékolható, hogy az emelkedő költségek miatti láncreakció módosításokra kényszerít majd minket” — egészítette ki az elhangzottakat Kovács Jenő polgármester.
Nagykároly Helyi Tanácsának tagjai az érveléseket követően egybehangzóan elfogadták a város 2022-es költségvetését.

 

Ajánljuk még a témában:

Nagykároly

Vadonatúj tűzoltólaktanyája van Nagykárolynak

Itt székel az a speciális pirotechnikai egység is, amelynek feladata a különböző robbanóeszközök (gránátok, lövedékek, bombák stb.) tárolása és megsemmisítése.
Nagykároly

Giurgiu-Kovács Mónika a nagykárolyi RMDSZ polgármesterjelöltje

Zsúfolásig megtelt a Nagykárolyi Városi Színház pénteken délután. Itt szervezték meg a helyi RMDSZ rangsoroló közgyűlését, melyen arról is döntés született, hogy ki lesz a Szövetség színeiben induló polgármesterjelölt.
Nagykároly

Kárpótolják a többnapos nagykárolyi áramszünet károsultjait

Több mint 175 ezer lejes kártérítést ítéltek meg azoknak a lakosoknak, akiket érintett a 2015-ös, több napig tartó nagykárolyi áramszünet. Három napnál is tovább maradt akkor áram nélkül a város mintegy fele.