Nagykároly

Egyeztetés Nagykároly további fejlesztéséről

Fotó: SZFÚ archívum
2021.09.23 - 07:24
„A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal munkatársai több alkalomból álló egyeztetéssorozatot szerveznek a 2021–2027-es Integrált Városfejlesztési Stratégia (SIDU) kidolgozásának érdekében, A nagykárolyi önkormányzat közigazgatási rendszere által nyújtott szolgáltatások stratégiai tervezése és elérhetősége elnevezésű projekt keretében.

A projektet a POCA-program 2014–2020-as kiírása keretében finanszírozzák” — olvasható az önkormányzat közösségi oldalán megjelentetett felhívásban. Az egyeztetésekre a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal üléstermében kerül sor, az alábbi ütemterv és tematika szerint: 1. Infrastruktúra és városfejlesztés: szeptember 23., csütörtök, 10–11.30 óra; 2. Gazdaság és fenntartható fejlődés: szeptember 23., csütörtök, 12–13.30 óra; 3. Oktatás és ifjúság: szeptember 24., péntek, 10–11.30 óra; 4. Környezet- és éghajlatváltozás: szeptember 24., péntek, 12–13.30 óra. Az egyeztetéseken az önkormányzat illetékes osztályának szakemberei fogadják az érdeklődőket. A megbeszéléseket az Agenda Setting Kft. szakértői moderálják majd.

„Előre is köszönjük együttműködésüket, és biztosítjuk önöket arról, hogy részvételük és javaslataik figyelembevételével közösen dolgozzuk ki Nagykároly következő hét évének fejlődési irányát” — fogalmaznak felhívásukban a szervezők. SZFÚ

Ajánljuk még a témában:

Nagykároly

Vadonatúj tűzoltólaktanyája van Nagykárolynak

Itt székel az a speciális pirotechnikai egység is, amelynek feladata a különböző robbanóeszközök (gránátok, lövedékek, bombák stb.) tárolása és megsemmisítése.
Szatmárnémeti

Már tervezik a következő park „felújítását”

Szisztematikusan halad a szatmárnémeti városvezetés a zöldövezet-nagygenerálokat illetően: a Kubik-park létrehozása, a Kossuth-kert rendezése és a „nagypark” korszerűsítése után van még egy nagy zöld terület, amely komolyabb odafigyelést igényel.
Nagykároly

Giurgiu-Kovács Mónika a nagykárolyi RMDSZ polgármesterjelöltje

Zsúfolásig megtelt a Nagykárolyi Városi Színház pénteken délután. Itt szervezték meg a helyi RMDSZ rangsoroló közgyűlését, melyen arról is döntés született, hogy ki lesz a Szövetség színeiben induló polgármesterjelölt.