Nagykároly

Belobbant a vezetékből kitörő gáz Nagykárolyban

2021.10.14 - 18:48

Tegnap délután a 25 Octombrie sugárúton egy (hivatalosan még meg nem erősített információ szerint ittas állapotban lévő) sofőr elveszítette uralmát Dacia Logan típusú gépkocsija fölött, nekikoccant egy szabályosan leparkolt autónak, majd arról „továbbpattanva” nekicsapódott az egyik magánház falán lévő gázórának és –csőnek. Az eltört vezetékből nagy erővel kitörő gáz az ütközés okozta szikráktól belobbant , de a helyszínre percek alatt kiérkező tűzoltóknak és a gázszolgáltató szakembereinek sikerült eloltani a lángokat, mielőtt még komoly robbanás történt volna.

Ajánljuk még a témában:

Nagykároly

Vadonatúj tűzoltólaktanyája van Nagykárolynak

Itt székel az a speciális pirotechnikai egység is, amelynek feladata a különböző robbanóeszközök (gránátok, lövedékek, bombák stb.) tárolása és megsemmisítése.
Szatmár megye

Kevesebbet fűtöttünk, hogy takarékoskodjunk

A magas energiaárak miatt változtak a lakás melegen tartásának szokásai. A gázzal fűtők harmada csak ott fűtött ahol tartózkodott, sokan vették lejjebb a hőfokszabályozót, volt aki lezárta a lakás egy részét.
Szatmár megye

Adrian Cozma neve egyet jelent a felelőtlen ígérgetéssel

Létezik egy négy évvel ezelőtti videófelvétel, amelyben Adrian Cozma PNL-s képviselő azt ígéri, hogy az összes Szatmár megyei polgármesternek segíteni fog a gázbevezetésben. Lehet találgatni, hogy hány községben vezették be a gázt azóta…