Szatmárnémeti

Bekeményítettek a helyi rendőrök

Egyre gyakrabban üres a fizetéses parkoló melletti, szintén parkolónak használt terület, az időről időre visszatérő helyi rendőrök „tisztítják meg” az időközben ott-ott hagyott autóktól. (Fotó: a szerző felvétele)
2024.02.02 - 14:52
Pár napja rájár a rúd azokra, akik Szatmárnémetiben, a Decebal-híd melletti üres területen parkolnak. Elkezdtek intézkedni a helyi rendőrök, figyelmeztetnek, büntetnek, az autóelszállítót is bevetik.

Szerkesztőségünk munkatársa szerdán  figyelt fel a Decebal-híd jobb parti lábának lehajtója, a Szamos töltés, a Romana tér és a Fântânii utcák közötti szabad területen intézkedő helyi rendőrökre. Itt jellemzően autók parkoltak, ezekkel szemben kezdtek meg intézkedéseket foganatosítani.

hirek/2024/februar/bekemenyitettek-a-varosi-rendorok-decebal-hid-parkolo-olvasonk-7.jpg
Egy rossz minőségű felvétel, amit egy adóügynökségen dolgozó olvasónktól kaptunk, de jól látszik rajta az intézkedő daruskocsi.
Hirtelen lecsapnak

Egy következő, csütörtöki ottjártunkkor nem „kaptunk rajta” intézkedő helyi rendőröket, de autók sem parkoltak már. Pénteken már az adóügyi igazgatóságról kaptunk fotókat, hogy időről - időre megjelennek ott a helyi rendőrök, sőt az emelődarus „lopóautót” is látták ott dolgozni, épp elvitt egy ott parkoló kocsit.

Nem magánterület

A területről sokan azt gondolták, hogy egyrészt magánterület, amit hanyagol a tulajdonosa, másrészt pedig remek és ingyenes alternatívája a Decebal-híd alatti fizetős parkolónak, de Maskulik Csaba városmenedzser elárulta, hogy az első elképzelés soha nem is volt úgy, a második pedig mostantól nincs úgy. Az a terület városi köztulajdon, mutatott rá Maskulik, kivéve a Romana tér felőli oldala, ahol a félbehagyott épületalap tátong.
Egy ideje már ki van táblázva, hogy csak az engedéllyel rendelkező autók hajthatnak ide be, nemrég szűnt meg felvonulási területe lenni a töltésen bicikliutat burkoló cégnek, az utóbbi napokban pedig fel lett kérve a városi rendőrség, hogy járjon el az otthagyott autók sofőrjeivel/tulajdonosaival szemben.

hirek/2024/februar/bekemenyitettek-a-varosi-rendorok-decebal-hid-parkolo-princz.JPG
Ott a tábla rég, hogy kiknek szabad behajtaniuk...
Fokozatos bekeményítés

Sokan túl hirtelen és túl nyers megoldásnak tartják, hogy egy régóta megtűrt parkolási helynek számító területen minden előzetes tájékoztatás, vagy figyelmeztetés nélkül, egyszer csak büntetni kezdjenek a helyi rendőrök, ráadásul hogy az autóelszállítót is bevessék. Utóbbi intézkedés főleg azért túlzás, mert amikor négy éve az autóelszállítót üzembe állították, arról volt szó: csak azokat a tilosban parkoló autókat viszik el, amelyek akadályozzák a közlekedést, kifejezetten balesetveszélyes körülményeket teremtenek. Ilyesmi itt, átmenő forgalom híján nem állt fenn soha.

Felhordják a sarat

Maskulik ezzel kapcsolatban elmondta, voltak korábban (egy - másfél éve) értesítve az ott parkolók, hogy a dolog nem szabályos, az utóbbi napok helyi rendőri intézkedései is zajlottak úgy, hogy aszolgálati autójuk tüntetőleg a terület bejáratában volt hagyva, arról pedig nincs tudomása, hogy az emelődarus kocsit bevetették volna. A város számára nem jó dolog, hogy ott parkolnak, szögezte le a városmenedzser, egyrészt mert nem azért csináltak zöldövezettel csinosított parkolót az út túloldalán, hogy az autósok egy szemközt lévő földes telekről felhordják a sarat az úttestre. A területből akkor sem lesz parkoló, ha ez lenne a köz kívánsága, zárta le a témát Maskulik, mert ott lesz a Kényszeriparosítás múzeuma, amely az építési munkálatai hamarosan kezdődnek.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 
 

Ajánljuk még a témában:

Szatmárnémeti

Áramszünetek Szatmárnémetiben július 15. - 19. között

Munkavégzés miatt feszültségmentesíti a vezetékeket az Electrica Distribuţie több szatmárnémeti címen is.
Szatmárnémeti

Bolhák, nomádok és patkányleves

Nem csak a kánikulai hőmérsékletekben, de július tizedikén képekben, ízekben és sztorikban is Szatmárnémetibe látogat a mesebeli Afrika.
Szatmárnémeti

Forgalomkorlátozással kezdődik Szatmárnémetiben a hét!

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala forgalomkorlátozásra hívja fel a szatmári autósok figyelmét.