Szatmárnémeti

A kórházban kell leadni a lejárt gyógyszereket!

2024.07.05 - 13:09
A szatmáriak két helyszínen, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház két épületében adhatják le ezeket.

Sokan nem tudják, mit kezdjenek a lejárt szerekkel és leggyakrabban a kukába dobják. Így azonban a háztartási hulladékból előbb a talajba, majd pedig az ivóvízbe kerül a sok kémiai anyag, és ez a folyamat súlyosan károsítja a természetet.

A legjobb módja, hogy megszabaduljunk tőlük az, ha bevisszük a kórházba a lejárt készítményeket, ahol vannak erre a célra odaállított gyógyszergyűjtő dobozok. Ha ezek megtelnek, veszélyeshulladék-égetőbe szállítják, és megsemmisítik, így nem terheli a környezetet.

"A lejárt szavatosságú és fel nem használt gyógyszereket a szatmári lakosok a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház orvosi részlegének bejáratánál felállított speciális gyűjtőhelyre vihetik be megfelelő ártalmatlanítás céljából" – hívja fel a lakosság figyelmét az egészségügyi intézmény közösségi oldalán.

A lejárt szavatosságú és/vagy fel nem használt gyógyszereket a következő gyűjtőpontokon lehet leadni, ahol minden szükséges információt is megkapnak:
- az újkórház 1. számú kapuja, a Ravensburg utca 1. szám alatt
- a régi kórház 1. számú kapuja, az István tér (P-ta Eroii Revoluției) 2–3. alatt  

Mindkét helyszín hetente két nap, kedden és csütörtökön 09:00–12:30 között várják a lejárt szavatosságú, fel nem használt gyógyszereket.

korhaz-gyogyszer-plakat.jpg

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

Ajánljuk még a témában:

Szatmárnémeti

Hasznos válaszok a szatmári kismamáknak

Rendkívül hasznos tájékoztatót állított össze a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház a szülés előtt álló kismamák számára, amelyből nemcsak az derül ki, mi kerüljön a kórházi csomagba, de az is, mi történik a kórházi tartózkodás teljes ideje alatt. Következzenek a kismamák által leggyakrabban feltett kérdések és válaszok!
Szatmárnémeti

Elhunyt a páciens, aki kizuhant a régi kórház ablakán

Hétfőre virradó éjszaka kizuhant egy páciens a szatmárnémeti régi kórház ablakán, az életét sajnos már nem tudták megmenteni. Jelenleg vizsgálat folyik a tragédiához vezető körülmények tisztázására.
Szatmárnémeti

Stroke-prevenciós beavatkozások a szatmári kórházban

Március végén a Szatmár Megyei Sürgősségi Megyei Kórházban első ízben végeztek carotis stentelést az intervenciós kardiológia és neurológiai osztály együttműködésével, dr. Șerban Răzvan, a marosvásárhelyi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézet munkatársa vezetésével.