Belföld

8546 személyt alkalmazhat a következő négy évben a katasztrófavédelmi főfelügyelőség

Fotó: Agerpres
2021.08.25 - 20:23
Több mint 8500 személyt alkalmazhat a következő években a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU). Az erről szóló határozatot szerdai ülésén fogadta el a kormány.

A katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője, Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár a kormányülést követően elmondta, a határozat a katasztrófavédelmi felügyelőségeknél évek óta fennálló személyzethiányt hivatott orvosolni.

Rámutatott, a 2010-2014 közötti időszakban 14.058 állást szüntettek meg az IGSU keretében (ezek nagy részét 2010-2011-ben, a gazdasági válság idején), majd további 1300 személyt menesztettek. Az így megcsappant személyzeti állomány az évek során tovább csökkent - magyarázta Arafat -, 2020-ban például 1356 személy távozott állásából vagy vonult nyugdíjba, idén pedig 1186-tal esett vissza az alkalmazottak száma.

A Legfelsőbb Védelmi Tanács által már korábban jóváhagyott és szerdán a kormány által is elfogadott intézkedéssel a cél fokozatosan 37 ezerre emelni a katasztrófavédelmi főfelügyelőség és az alárendeltségében működő struktúráknál dolgozók számát - nyomatékosította az államtitkár.

Raed Arafat szerint az év végéig 1479 új állást hirdetnek meg az összesen 8546-ból, ami a becslések szerint 10 millió lejjel terheli meg a 2021-es állami költségvetést. A többi állásra 2025-ig hirdetnek versenyvizsgát.

AGERPRES

Ajánljuk még a témában:

Belföld

Táborokat állítanak fel az evakuáltak számára

Táborokat állítanak fel az otthonukból evakuált emberek számára Galac, Vaslui és Iaşi megyében.
Belföld

Négy ember életét vesztette az árvizekben

Négy ember életét vesztette a Galac megyében pusztító árvizekben - tájékoztatott szombaton a katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).
Nagykároly

Vadonatúj tűzoltólaktanyája van Nagykárolynak

Itt székel az a speciális pirotechnikai egység is, amelynek feladata a különböző robbanóeszközök (gránátok, lövedékek, bombák stb.) tárolása és megsemmisítése.