Szatmárnémeti

8000 lejre bírságoltak egy szatmárnémeti üzletláncot

Az ellenőrzött üzlet hűtőládái gusztustalan körülmények között tárolták az árut (Fotó: Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség)
2022.11.10 - 16:30
Borsos bírságot kapott a szatmárnémeti CBA – a koszos hűtők, egynyelvű címkék és nem megfelelő módon tárolt élelem miatt 8000 lejt kell kipengessen.

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség nemrégiben a szatmárnémeti SC CBA Nord Vest SRL üzletlánc boltjaiban kutakodott, hogy megvizsgálja, hogyan tartják be az élelmiszerek és nem élelmiszertermékek értékesítésére és tárolására vonatkozó hatályos jogszabályokat.

hirek/2022/november/cba2.jpg

Az egységeket végigjárva az ellenőrök azonban több szabálytalanságba is “belebotlottak”. Az üzletekben többek között igénytelen, nem higiénikus módon működtek a hűtőszekrények és a fagyasztók, ugyanis belül és kívül egyaránt porral, az aljukon és széleiken, kifolyt folyadékokkal, hatalmas jéglerakódásokkal voltak „kidíszítve”. Emellett a  tej- és fagyasztott termékek esetében nem egyezett a gyártó által megállapított tárolási hőmérséklet a hűtő hőmérsékletével, és egyes importált élelmiszerek címkéiről hiányzott a román nyelvű felirat/fordítás. Egy másik szabálytalanság pedig fogyasztói tájékoztatás hiánya volt egy adott kedvezmény időszakával kapcsolatosan.

hirek/2022/november/cba4.jpg

Az ellenőrzések befejeztével a céget 8000 lejre bírságolták meg a fogyasztóvédelmiek, emellett kapott egy figyelmeztetést is, és az ellenőrzött egységnél a hiányosságok pótlásáig a hűtőberendezések használatát  ideiglenesen felfüggesztették.

Szabó Beatrix

hirek/2022/november/cba5.jpg