Belföld

3107-re nőtt azoknak a tanintézeteknek a száma, ahol kizárólag online zajlik az oktatás

2020.10.27 - 16:13

A megyei tanfelügyelőségek által kedd délig közölt adatok értelmében az ország 9580 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, 4969-ben a sárga forgatókönyv szerinti, azaz hibrid oktatás zajlik, 3107 tanintézetben pedig a piros forgatókönyv alapján, kizárólag online folyik a tanítás.

A szaktárca megjegyzi, hogy 393 iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 2714 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.


AGERPRES

Ajánljuk még a témában:

Szatmár megye

Megszűnik a papír alapú anyakönyvvezetés

Egy digitalizálás, amely többet hátráltat, mint amennyit előrevisz — és a polgári helyszínes esküvőknek is búcsút lehet majd mondani miatta.
Szatmárnémeti

Jelenléti oktatás, néhány kivétellel

Fizikai jelenléttel zajlik jövő héten az oktatás, kivételt csak azok az oktatási intézmények képeznek, ahol SARS-CoV-2-fertőzés miatt online oktatásra kényszerülnek az osztályok — közölte Andrei Baciu egészségügyi államtitkár.
Belföld

Március elsejétől csak a Privát Virtuális Téren keresztül benyújtott adófizetői dokumentumokat veszi figyelembe az adóhatóság

A gazdasági tevékenységet folytató adófizetők március elsejétől csak a Privát Virtuális Téren (SVP) keresztül nyújthatnak be kérelmeket, okmányokat és bármilyen más iratot az Országos Adóhatósághoz (ANAF).