Belföld

2349 külföldön élő román állampolgárt diagnosztizáltak koronavírussal; a halálesetek száma 93-ra emelkedett

2020.05.02 - 13:49

A fertőzöttek közül 1387-et Olaszországban diagnosztizáltak, 560-ot Spanyolországban, 29-et Franciaországban, 271-et Németországban, 71-et Nagy-Britanniában, hatot Japánban, 4-et Ausztriában, 3-at az Amerikai Egyesült Államokban, 3-at Belgiumban, kettőt-kettőt Namíbiában, Indonéziában, Svájcban és Törökországban és egyet-egyet Írországban, Luxemburgban, Svédországban, Argentínában, Tunéziában, az Egyesült Arab Emírségekben és Máltán.

A koronavírus-járvány kitörése óta 93 igazoltan fertőzött román állampolgár halt meg külföldön: 29 Olaszországban, 19 Franciaországban, 28 az Egyesült Királyságban, 8 Spanyolországban, 4 Németországban, 2 Belgiumban, egy Svédországban, egy Svájcban és egy az Amerikai Egyesült Államokban.

A külföldön élő, koronavírussal fertőzött románok közül eddig 21-et nyilvánítottak gyógyultnak: 9-et Németországban, 8-at Franciaországban, kettőt Indonéziában, egyet Luxemburgban és egyet Tunéziában.

AGERPRES/( RO

Ajánljuk még a témában:

Szatmárnémeti

Németországban van a legtöbb szabad állás

Németország vezeti a listát az európai foglalkoztatási hálózat (EURES) adatbázisában meghirdetett állásokat illetően, Európa húzógazdaságának 272 külföldi munkásra van szüksége.
Belföld

Négy romániai koronavírusos beteget szállítottak át szombaton külföldi kórházakba

Szombaton négy súlyos állapotban lévő romániai koronavírusos beteget szállítottak át külföldi kórházakba, tájékoztatott az egészségügyi minisztérium.
Belföld

CNSU: a külügy állja a külföldi kórházakba szállított romániai koronavírus-fertőzöttek hazahozatalának költségeit

A külügyminisztérium állja a külföldi kórházakba szállított romániai koronavírus-fertőzöttek hazaszállításának költségeit - erről döntött szombat esti ülésén az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU).