Vidék

2022: az arculatváltás éve Pusztadarócon

2022.12.09 - 08:15
A közterületek átalakítására összpontosított idén a pusztadaróci községvezetés, két – három éve tartó fejlesztésnek zajlanak az utolsó momentumai a megyeszékhellyel szomszédos településen.

Kilenc parkoló megépítése, a településen belüli közlekedésre való út aszfaltozása és sétány járókővel való kirakása, 82 darab LED-es lámpatest felállítása, játszóterek építése, füvesítés, lócák kihelyezése, ezek a legfontosabb elemei a köztéralakításnak — összegzett hírportálunk számára Găman Mihály pusztadaróci polgármester. Az idei év megvalósításai között említette még, hogy az utolsó három utcában is sikerült lebetonozni az esővíz-elvezető árkokat és az Újtelepre vezető járda is készen van, parkolók és sétány épült Szamosdarán.

hirek/2022/december/2022-az-arculatvaltas-eve-pusztadarocon.jpg


Felújítási munkálatok

A polgármesteri hivatal saját munkacsapata sem tétlenkedett, fűzte hozzá a polgármester, a megszokott közterület-karbantartás mellett külső tatarozást végeztek a szamosdarai kultúrházon, felújították a pusztadaróci sporttermet, kiraktak mintegy harminc padot a község településein mindenfelé.

Csatornahálózat

Utolsó fázisába érkezett az atyai szennyvízelvezető-hálózat kiépítése, mutatott rá Găman. Aláírásra vár a projekt, amely 125 háztartás számára teszi elérhetővé a korszerű szennyvízelvezetést. Ettől még sokkal jobb helyzetben van a petei rendszer, hiszen ebben a faluban októberben már el is kezdődött a csatornalefektetési munka, itt 114 háztartás mentesülhet az emésztőgödör-használattól. Ha elkészülnek a szennyvízhálózattal, Petén is ki lesznek betonozva az árkok, az összes gyalogút le lesz aszfaltozva.

hirek/2022/december/2022-az-arculatvaltas-eve-pusztadarocon-3.jpg


Utak

Vannak még utolsó fázisú projektjei a pusztadaróci községvezetésnek, amelyek aszfaltozásról szólnak — az egyiknek a községközpontot Atyával összekötő út az alanya, a másiknak a Lázárihoz tartozó Nagypeleskére vezető községközi út, illetve annak a burkolása. Kész vannak az atyai utak aszfaltozásának tervei is, tette hozzá a polgármester, ami szintén a közeljövő terve. Ha Petén és Atyán befejeződnek a fentebb említett munkálatok és tervek, Pusztadaróc községben 100 százalékos lesz a betonozott árkok, az aszfaltozott utak és járdák aránya.

Törtkő-szórás

Több mint másfél ezer köbméter tört kővel mezei utakat is felszórtak idén, járhatóvá tettek egy járhatatlant a daróci erdő alatt. Jobb a földterületek elérése, kevesebb a sárfelhordás, összegezte a polgármester, hogy miért fontos a mezei utak minőségének feljavítása. Bővült idén a térfigyelő rendszer is, a 32 felszerelt és beüzemelt kamerával most már 56 pásztázza a községi köztereket.

Princz Csaba

 

Ajánljuk még a témában:

Sport

Futball: győzelemmel zárta az idényt az Olimpia VSK

Pénteken Pusztadarócon 5–3-ra győzte le a vendég Nagybányai CS Minaur együttesét.
Vidék

Táncra perdült a néptánctábor gyermekserege –KÉPGALÉRIA

Színes, mozgalmas gálával zárult a negyedik alkalommal megrendezett Pusztadaróci Néptánctábor.
Vidék

Elkészült Pusztadaróc község hivatalos címere

Hárommezős pajzson sólyom, stilizált búzamező, folyó és bástya foglalja össze mindazt ami a községre jellemző, egyetlen jelképben egyesítve a község négy településén élőket.