Belföld

2020-ban több mint félmillió katasztrófavédelmi beavatkozásra került sor

2021.02.18 - 13:08

Arafat a DSU és az annak alárendelt intézmények éves tevékenységéről számolt be csütörtökön.

Az államtitkár közölte: az intézmény légi főfelügyelősége 8463 repülési órát regisztrált, több mint hárommillió mentőszolgálati beavatkozásra került sor, és 3.200.000 pácienst szállítottak a sürgősségi fogadóegységekre.

Arafat arról is beszámolt, hogy a katasztrófavédelem működtetése 2019-ben a bruttó hazai termék (GDP) 0,61%-át vette igénybe. 2020-ban ez az arány 0,76% volt, a GDP viszont több mint 4%-kal csökkent.

Elpolitizált helyzet

A 'leginkább elpolitizált és legellentmondásosabb katasztrófahelyzetnek' nevezte a járványt és a pandémia idején történt közbeszerzéseket Raed Arafat.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgatóság (IGSU) vezetője úgy fogalmazott: az intézmény tavalyi erőfeszítéseit 'beárnyékolták' azok a legtöbb esetben 'hamis és megmagyarázhatatlan' vádak, amivel a szükségállapot alatti és az azt követő közbeszerzéseket illették, amikor szinte semmi nem működött rendeltetésszerűen, a problémákat mégis meg kellett oldani.

A belügyminisztérium katasztrófavédelmi osztálya (DSU) csütörtökön tartotta 2020-as tevékenységi beszámolóját.
AGERPRES

Ajánljuk még a témában:

Belföld

Arafat: a mentőszolgálat alkalmazottainak létszáma tavaly meghaladta a 2012-es szintet

A mentőszolgálat munkatársainak száma tavaly meghaladta a 2012-es szintet, amikor a létszám elkezdett csökkeni - mondta el Raed Arafat az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) tevékenységének éves kiértékelőjén.
Belföld

Arafat: felújítják a katasztrófavédelem gépparkját, 476 új tűzoltóautó érkezik ebben az évben

Új tűzoltóautókra cserélik le az országos katasztrófavédelem elavult járműveit - közölte pénteken Raed Arafat belügyi államtitkár, a belügyminisztérium katasztrófavédelmi osztályának (DSU) vezetője.
Belföld

Arafat: a legújabb félretájékoztatás Covid-ügyben az, hogy a beoltott személyek HIV-fertőzöttek lesznek

Raed Arafat, az országos katasztrófavédelem (DSU) vezetője csütörtökön felhívta a figyelmet arra a nemrégiben felbukkant, rendkívül súlyos rémhírre, amely szerint a SARS-CoV-2 ellen beoltott emberek HIV-fertőzöttek lesznek. Arafat hangsúlyozta, hogy ennek az információnak semmiféle tudományos alapja nincs.