Belföld

2019 legjobb cukormentes tortája: Love story

2019.03.29 - 09:42

Az idei GastroPan sütőipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállítás csütörtökön, március 28-án kezdődött.

A kiállítás első napján a GastroPan Versenyek cukrász kategóriájának versenyszámai zajlottak, melyre jobbnál jobb tortákat és szebbnél szebb csokoládéból és cukorpasztából készült művészi alkotásokat neveztek be. A nemzetközileg elismert szakértőkből álló zsűri kiválasztotta az Év Tortáját. 2019 Tortája a Love story nevű torta lett. Egy maca porral és sztéviával készült torta, amelyet Geambazu Domnica készített, a GNF Bakery Products cukrásza. Idén nemzetközi díjakat is adtak át.

Az Év Tortája: Love story

Idén a versenyzők dietetikus tortákkal nevezhettek. Az idei év legjobb cukormentes tortája zablisztalapú, sztéviával édesített, többek közt maca port, bio quinoát, zellert, sárgarépát és gránátalmát is tartalmaz. A nemzetközi díjat (Cake of the Year) Ciobaniuc Vasilica nyerte. Tortája neve Nasa Cake, és klorellát és spirulinát tartalmaz.

 

A versenyszám díjazottjai:

I díj: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Konstanca

Cake of the Year: Ciobaniuc Vasilica – Megasimitis, Konstanca

II díj: Chitu Vasile – Confiden Travel, Pitești

III díj: Șerbu Camelia Irina

Innovációs különdíjat kapott Ștefan Alexandru, a Moncris cukrásza. Tortájának neve Bios Cake, amelyhez biocellulózt használt. Romániában újdonság a biocellulóz használata ételekhez.

A legszebb cukorpasztából készült művészeti alkotás témája: Provence szépségei a cukrászművész szemével

A világszinten elismert szakmai zsűri a legszebb cukorpasztából készült művészeti alkotásnak járó díjat a konstancai Velniceriu Ionela cukrászának, a provencei levendulamezők, napraforgók és szélmalmok ihlette munkájának ítélte oda.

A versenyszám díjazottjai:

I díj – nemzetközi: Velniceriu Ionela – Megasimitis, Konstanca

I díj: Nistor Cristina – Belpan, Suceava

II díj: Solovastru Radu Călin – Deliciile Kronstadt, Brassó

II díj: Mihut Flavia

III díj: Egyed Nóra

III díj: Orosz Krisztina

 

Csokoládéból is készültek művészeti alkotások

A csokoládéból készült művészi alkotások témája idén szabadon választott volt. A legszebb díszmunkát a tenger ihlette. A csokidíszmunkát a suceavai Belpan cukrásza, Nistor Cristina készítette.

A GastroPan szakmai kiállítás 2019. március 28-30 között (csütörtök, péntek, szombat), 10-től 18 óráig várja látogatóit. A kiállítás meghívóval és belépőjeggyel látogatható. A belépő a kiállítás hivatalos honlapján (www.gastropan.com) tölthető ki és letölthető.