Sport

2012 után ismét kupadöntős a Dinamo

2016.04.21 - 08:41

Négy év után ismét döntőt játszik a Dinamo a labdarúgó Román Kupában, miután az elődöntőben Mircea Rednic 2–2-t játszott a Steaua vendégeként. 

A két együttes az első találkozón 0–0-s döntetlent játszott, és a szerda esti visszavágó első félórájában úgy tűnt, hogy Laurențiu Reghecampf edző legényei behúzzák a Dinamo elleni derbit. Enache góljával a 17. percben vezetést szerzett a Steaua (1–0), de továbbra is mezőnyfölényben játszottak. Azonban a szünet előtt emberhátrányba maradt a címvédő alakulat, miután Bourceanu a szó szoros értelembe kiütötte a kontrára induló Gnoherét. A Dinamo játékosa eszméletlenül rogyott a gyepre, a Steaua játékosát pedig kiállította a nagybányai játékvezető, Cristian Balaj. Az már csak ráadás volt, hogy a félidő végén Reghecampfot is a tribünbe küldte a FIFA-bíró, az edző ugyanis „illetlen” módon kommentálta Balaj döntését.

A fordulás után egy szépségdíjas góllal egyenlített a Dinamo: Ekeng 20 méterről kapásból vágta a labdát a léc alá, aminél Cojocaru, a Steaua kapusa csak néző volt (1–1). alig muúlt el a gólöröm, a csereként beállt Adi Popa gólpasszt adott, amelyből Chipciu szerzett vezetést a hazai csapatnak (2–1). Negyed órával később Puljic azonban ismét kiegyenlítette az állást (2–2) és innen már nem is változott az eredmény: a címvédő kiesett, a Dinamo pedig 2012 után ismét döntős.

A Steauanak egyébként ebben az idényben már csak a Ligakupa megnyerésére van esélye. A szezont három fronton is címvédőként kezdte, de a bajnoki cím megszerzésére már csak matematikai esélye van, a Román Kupától búcsúzott, a Ligakupa fináléjában pedig a Concordia Chiajna lesz az ellenfele.

A Dinamo 2012-ben játszott utoljára kupadöntőt: akkor 1–0-ra verte a Național Arénában a Rapidot. Most a huszonharmadik kupadöntőjére készül az alakulat, eddig tizenháromszor hódította el a trófeát.

Román Kupa, elődöntő, visszavágó

Steaua – Dinamo 2–2 (Enache 17. perc, Chipciu 52., illetve Ekeng 51., Puljic 76.; kiállítva: Bourceanu, 43. perc – Steaua). Továbbjutott: a Dinamo, 2–2-es összesítéssel, idegenben lőtt gólokkal.

A másik ágon a Kolozsvári CFR és a Marosvásárhelyi ASA mérkőzött.

Fotó: gsp.ro