Belföld

1500 lejes szállítási támogatásban részesülnek a súlyos fogyatékossággal élők

2020.06.30 - 18:26

A szövetség munkaügyekért felelős szakembere, a jogszabály társkezdeményezője, Csép Éva Andrea a törvény plénumbeli vitáján elmondta: a jogszabály pontosan meghatározza a védett műhelyek fogalmát. 'Ennek értelmében ezentúl védett műhelynek minősülnek a fogyatékos emberek által létrehozott egyéni és családi vállalkozások, valamint a magánvállalkozók (PFA) is' - idézi a képviselőt az RMDSZ közleménye.

Csép Andrea hozzátette, a tervezet emellett szigorít a szankciókon azon intézmények esetében, amelyek még nem biztosítják az akadálymentes közlekedést.

Ugyanakkor 1500 lejes támogatást ír elő a fogyatékossággal élőknek, illetve 750 lejest támogatást a mérsékelt fogyatékossággal élőknek, amennyiben saját igényeiknek megfelelően átalakított autóval közlekednek, és nem élnek a törvény által biztosított ingyenes utazási lehetőséggel.

A törvény az államelnöki kihirdetést és a Hivatalos Közlönyben való megjelenést követően lép érvénybe.

Ajánljuk még a témában:

Belföld

250 lej: augusztusban utalják a szociális támogatást

A havi 2.000 lejnél kisebb jövedelmű nyugdíjasokon kívül a fogyatékkal élő személyek is részesülnek ebben a 250 lejes időszakos támogatásban.
Szatmárnémeti

A fogyatékkal élők életminőségének javítása

Továbbra is várják a jelentkezőket az értelmi fogyatékkal élők nappali központjának foglalkozásaira! Az intézmény Szatmárnémetiben az Uzinei utca 28 szám alatt lévő Multifunkcionális Szociális Központban működik.
Belföld

Iohannis: Románia tett előrelépéseket a fogyatékkal élők integrációja terén, de még maradt tennivaló

Bár Románia tett előrelépéseket a fogyatékkal élők társadalmi és gazdasági integrációja terén, még sok fontos tennivaló van - fogalmazott pénteken Klaus Iohannis a fogyatékkal élők világnapján közzétett üzenetében.