Belföld

650 lejről 1500 lejre nőne az ösztönző támogatás

2021.03.18 - 07:37

Raluca Turcan munkaügyi miniszter a kormányülést követően rámutatott, hogy a jelenleg hatályos törvény értelmében azok a szülők, akik a gyermeknevelési szabadság két évének lejárta előtt visszatérnek dolgozni, 650 lejes támogatást kapnak egy éven át.

Az emelt összegű, 1500 lejes támogatás azoknak a szülőknek járna, akik a gyermek hat hónapos kora előtt visszatérnek dolgozni, ez esetben addig kapnák a pótlékot, amíg a gyermeknevelési szabadságuk tartott volna. E.A.

Fotó: pexels.com

Ajánljuk még a témában:

Vidék

Műtrágyavásárlás: segítség kellene

Az energia drágulása miatt nem csak hiány alakult ki műtrágyából, hanem a készletek ára is jelentősen emelkedett. A kormány egy támogatási rendszert tervez, hogy segítse a gazdákat.
Belföld

Lesz idén fűtéstámogatás-kifizetés

Sok buktató van még addig, míg a veszélyeztetett energiafogyasztók védelméről szóló, kedden elfogadott törvénybe foglaltakat alkalmazni is lehet, de Antal Lóránt szenátor, az Energiaügyi, Energetikai Infrastruktúra és Ásványi Erőforrások Bizottságának az elnöke szerint muszáj lesz mindennel elkészülni, és novembertől fizetni is azoknak, akik erre jogosultak.
Belföld

Elfogadták a sérülékeny energiafogyasztók védelméről szóló törvényt; november elsejétől hatályos

A képviselőház kedden döntő házként elfogadta a sérülékeny energiafogyasztók védelméről szóló törvénytervezetet. A jogszabályt 281 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadták el a képviselők, ellenszavazat nem volt. A törvényben előírtak 2021. november elsejétől lépnek hatályba.