Nagykároly

Noblesse Oblige! Kifinomultság és elegancia az étkezőasztaloktól a kávéházakig

Milyen porcelánokat készített a császári és királyi udvari szállító Hüttl Tivadar Óbudai porcelángyárában? Milyen volt a brassói kávéházak bécsi stílusú eleganciája? Kiderül a Károlyi-kastélyban.
Nagykároly

Hőségriadó: Nagykároly önkormányzata figyel a lakosokra

A kisváros polgármesteri hivatala két elsősegélynyújtó pontot is kialakított – vizet adnak, és egészségügyi személyzet segít, ha valaki rosszul lesz a perzselő forróságban.
Nagykároly

Vadonatúj tűzoltólaktanyája van Nagykárolynak

Itt székel az a speciális pirotechnikai egység is, amelynek feladata a különböző robbanóeszközök (gránátok, lövedékek, bombák stb.) tárolása és megsemmisítése.
Nagykároly

Alakul a nagykárolyi sportbázis

A sportbázis területén egy normál méretű, sötétben is használható műfüves pályát, egy 500 férőhelyes lelátót és egy kisebb, szükség esetén fedett sportpályát alakítanak ki.
Nagykároly

Július 5-ig tekinthető meg a sajtófotó kiállítás a Károlyi-kastélyban

Idén a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) nyolcadik alkalommal hirdette meg a Brassai Sajtófotó pályázatát. A sajtófotó pályázatra beküldött alkotások legjobbjaiból pedig immár harmadik alkalommal nyílt kiállítás a Károlyi-kastély GPU kiállítási központjában. A tárlat múlt pénteken nyílt meg, és június 5-ig várja az érdeklődőket. Az esemény szervezője a MÚRE, , a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalom-népszerűsítő Központ és a Vasile Vénig László Fotóklub.
Nagykároly

Tudomány- és Technikatörténeti Konferencia lesz Nagykárolyban

A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság június 27 - 30. között Nagykárolyban, a Károlyi kastélyban szervezi meg a XVII. Tudomány- és Technikatörténeti Konferenciát.
Nagykároly

Hallo, Großkarol! – XI. Svábtalálkozó KÉPGALÉRIA, VIDEÓ

A kulturális identitás megélése, átörökítése minden népcsoport számára nagyon fontos – a Nagykároly környéki sváb közösség pedig erősen őrzi több mint 300 éve hagyományait. Ennek a kijelentésnek a valóságtartalmáról bárki meggyőződhetett, aki vasárnap kilátogatott a kastélykertbe, ahol a hagyományos Svábtalálkozó XI. kiadása zajlott.
Nagykároly

Brassai Sajtófotó-kiállítás a kastélyban

Idén a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete nyolcadik alkalommal hirdette meg a Brassai Sajtófotó pályázatát – a beküldött alkotások legjobbjaiból nyílik kiállítás június 21-én, pénteken 17 órától a Károlyi-kastély kiállítótermében. A megnyitón közreműködik Szűcs László MÚRE-elnök. Az esemény szervezője a MÚRE (Magyar Újságírók Romániai Egyesülete), a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalom-népszerűsítő Központ és a Vasile Vénig László Fotóklub. A kiállított anyag június 21. és július 5. között tekinthető meg.
Nagykároly

Giurgiu-Kovács Mónika: „Szívügyem Nagykároly és az, hogy ez a város ne térjen le a fejlődés útjáról!” — interjú

A június 9-ei választások rohamléptekkel közelednek, a nagykárolyi RMDSZ csapata pedig a „Régi irány, új lendület!” mottóval vág neki a megmérettetésnek. A cél egyértelmű: folytatni a megkezdett munkát és még többet, ha lehet még jobban tenni és dolgozni Nagykárolyért. Giurgiu-Kovács Mónikát a kampányról, valamint választási programjáról is kérdeztük.
Nagykároly

GYERMEKNAP: Programkavalkád a nagykárolyi kastélykertben

Bábszínház, kutyabemutató, mesesátor és számos egyéb szórakozás — a Nagykárolyi Művelődési Központ csapata szeretettel vár mindenkit gyermeknapi rendezvényére május 31-én, pénteken kora délutántól a Károlyi-kastély parkjában. Szombaton, június 1-jén pedig a gyerkőcöknek ingyenes a strandolás a városi strandon.
Nagykároly

Házkutatásokkal kezdődött a hétfő Nagykárolyban

Komoly érvágás a cigarettacsempészeknek — a több szálon zajló nyomozás során összesen 9355 csomag füstölnivalót foglalt le a hatóság.
Nagykároly

Nagyszerű gasztrofesztivál volt a kastélykertben

Finom ételek, minőségi kulturális programok, boldog nyertesek, lezárásként pedig egy remek hangulatú szabadtéri buli képezte a Nagykároly és Vidéke Gasztrofesztivál hivatalos programját.