Magazin

Visszatér a tévébe a Delta, de Kudlik Júlia nélkül

A hatvanas években indult ismeretterjesztő műsor új kiadása október 21-étől, szombatonként kerül a Duna Tv műsorára. Az adások román idő szerint 17:30-tól kezdődnek majd, műsorvezető Fejős Ádám.
Magazin

Toplistán az „Ilyenek voltunk”!

Az Irodalmi Jelen könyvesbolti toplistájára is felkerült Fábián Tibor „Ilyenek voltunk” című kötete.
Szatmárnémeti

A mozik programján az új Avatar

Új előzetese jelent meg az új Avatar filmnek. Az „Avatar - A víz útja” a szatmárnémeti mozikban is látható lesz december 15-től kezdődően, magyar szinkronnal is, premier előtti vetítésen.
Magazin

Starlink: Olcsóbb lett az Elon Musk -féle űrwifi

Nem igazán kapkodnak érte a kelet -európai régióban, úgyhogy engedtek az árból az amerikaiak. Van még addig, amíg versenyképes lesz akár a mobilnettel, akár a vezetékessel szemben.
Magazin

A kutyákra is figyelni kell a hőségben

A tomboló kánikula idején az emberek mellett az állatok, főleg a négylábúak is számos veszélynek ki vannak téve — ilyen például a hőguta, amely sok esetben lehet tragikus kimenetelű, ezért fontos ismerni annak tüneteit és az azonnali teendőket.
Magazin

Elbújnál kicsit? Légy színjátszó!

A színház lényegesen több, mint ami a színpadon látható — a színjátszás egy komplex folyamat, amely sokszor személyiségfejlesztő hatással bír, gyerekkorban kitűnő megoldás lehet a lámpaláz leküzdésére, illetve annak megfelelő kezelését is elsajátíthatják a lurkók.
Magazin

Nyaraláskor nem árt figyelni, meghökkentő dolog miatt büntethetik a turistákat

Azok, akik Olaszországba, illetve Spanyolországba terveznek nyaralást idén nyáron, nem árt, ha figyelmesen választanak úticélt, ugyanis néhány településen meglepő, eddig megengedett dolgok miatt kaphatnak pénzbírságot — nem is keveset.
Magazin

A CODA lett a legjobb film, Sipos Zsuzsanna is Oscart kapott

A CODA kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 94. Oscar-gálán, amelyen Sipos Zsuzsanna, a Dűne díszletberendezője is Oscar-díjat vehetett át a legjobb produkciós tervezés kategóriában Patrice Vermette látványtervezővel együtt.
Magazin

Megvették Leonard Cohen dalait

A nemrég alapított Hipgnosis Song Management több mint 278 Cohen-dalt szerzett meg, a legismertebb, a Hallelujah is a vállalat birtokába került — de Cohen regényíróként is elismert volt.
Magazin

Illegális csokival bukott le

A világ legnagyobb hatalmú producere volt, most illegális csokival bukott le a börtönben — Harvey Weinstein esetében az egyszer nagyon fent, egyszer nagyon lent mondás állja meg a helyét.
Magazin

Dua Lipa lophatta legsikeresebb dalát?

Nem ez lenne a legelső eset az egyetemes zeneiparban, hogy egy sikeres előadóról kiderül, hogy bizony lopta a legnagyobb slágerét — most az angol szupersztár Dua Lipát érte ez a vád.
Magazin

Hackerek bénítják Putyint

Korábbi fenyegetéseinek hitelt adva az Anonymus hackercsoport beszivárgott az orosz rendszerekbe, és komoly csapásokat mért a kibertérben.