Két barangoló

A Csodavár — avagy Pádis monumentális körtúrája

A Pádis-fennsík turisztikai szempontból Románia legcsábítóbb vidéke, ahol viszonylag kis helyen a legváltozatosabb természeti formák sorakoznak fel. Hatalmas sziklafalak, szédítő mélységű dolinák, barlangok, vízesések csalogatnak újabb és újabb kalandokra.
Két barangoló

A Radnai-havasok büszke óriása — a Nagy-Pietrosz-csúcs

Felhők fölé magasló, impozáns csúcsok, markáns kárgerincek, vadregényes morénák, virágszőnyeggel borított hegyoldalak, titokzatos katlanok és jégkorszakot idéző gleccsertavak várnak felfedezésre a megunhatatlan Radnai-havasokban.
Két barangoló

Bányavidéki barangolás a Gutin hegységben

A Keleti Kárpátok belső hegyvonulatának északi részében fekszik a hosszan elterülő Gutin hegység. Ez a művészeket megihlető, legendás vidék számos különleges természeti kinccsel rendelkezik, úgy a felszínen, mint titokzatos mélységeiben.
Két barangoló

A Király-erdő látványosságai — avagy meghívó a barlangok hazájába

A Körösvidéki-hegységek impozáns tagja az Erdélyi-középhegység északnyugati vonulatát képező, mintegy 1150 négyzetkilométeren elterülő Király-erdő. Vonzereje számtalan természeti képződményben mutatkozik meg úgy a felszínen, mint a föld alatt.
Két barangoló

Gyamaló-csúcs — a bukovinai hegyek szeszélyes óriása

A Keleti-Kárpátok külső hegyláncának vadregényes vidékére látogattunk el, ahol a végtelen fenyvesek ölelésében rejtőzik a Ráró–Gyamaló-hegység legmagasabb bástyája, tetején a kitartás szimbólumává vált fehér kereszt emlékművel.
Két barangoló

Életképek a Bukovinai Falumúzeumban

Dolgos vidéki élet, meghitt családi pillanatok, kézműves mesterségek és életre hívott régi eszközök — ilyen címszavakkal hívunk meg mindenkit egy felejthetetlen időutazásra oda, ahol az élet legszemléletesebb momentumainak lehettünk tanúi.
Két barangoló

„Kincses úton” Ráró fejedelem asszony köveihez

Bukovina festői síkságait a Ráró- és a Gyamaló-hegység uralja. Védett természeti tájain sűrű fenyvesek, üde legelők és kristályos vizű források mellett fehérre festett sziklamasszívumok csábítanak a legendákkal körülvett vidék felfedezésére.
Két barangoló

Középkori történelem modern köntösben

Románia és Ukrajna között fekszik egy különleges történelmi régió — Bukovina. Számos egyedi turisztikai látványossággal hívja fel magára a figyelmet, miközben a büszke és hagyománytisztelő magatartás érezhetően tapad át az itt megforduló látogatókra is.
Két barangoló

Impozáns csúcson a Máramarosi-havasokban

Hosszan nyújtózó hegygerincek, ködfelhőkbe emelkedő, éles csúcsok, tűz perzselte fatörzsek, omladozó falak és könnyező bányavidék. Kézzelfogható ellentéteknek lehetnek tanúi, akik a Máramarosi-havasok délkeleti részére látogatnak.
Két barangoló

Máramaros „fából faragott fohászai”

Máramaros egy külön kis csodavilág Romániában. Felbecsülhetetlen népművészeti, kulturális és vallási esszenciák őrzője, amit főképpen a monumentalitás jellemez. Fatemplomai közül nyolc 1999 óta a világörökség részévé vált.
Két barangoló

Nyárköszöntő a Néra-szurdok — Beusnica Nemzeti Parkban

Erdélyben, Krassó-Szörény megyében, az Aninai- és Almás-hegységek között gyönyörű erdőkkel borított karsztplatók, vízfolyásokkal szabdalt szurdokvölgyek, legendáktól hangos vízesések várják a természet szerelmeseit és a kincseit megbecsülőket.
Két barangoló

Mitikus harcok nyomában a Cserna völgyében

Románia legnagyobb nemzeti parkja a 61 211 hektáron fekvő Domogled – Cserna Nemzeti Park. A 3 megyét és 4 hegységet magában foglaló zóna 13 természetvédelmi területnek ad otthont, miközben szirtek, barlangok és szorosok mesélnek ikonikus hősök legendás győzelmeiről.