Jegyzet

...amit ráterhelne a számlákra!

Úgy tűnik, hogy nagyon rossz irányba halad az energiapiaci liberalizáció, az áramszolgáltatók lassan már nem is csinálnak egyebet, minthogy számláznak és bevételeznek. Minden ügyfélhez köthető szolgáltatást a minimumra csökkentenek, mert ha nem tennék, drágább lenne minden!
Jegyzet

Szégyellnem kellene azt, hogy dolgozom?

Nem csak az az okos, aki egyetemre járt, és nem csak az lehet "hülye", aki kétkezi munkát végez, esetleg a "földet túrja". 
Jegyzet

Az Auchanban mindenki lehet pénztáros

Nem akartunk pénzért pénztárosok lenni?! Most azok leszünk, de ingyen! Kivezeti a pénztárosok által kezelt pénztárgépeit az Auchan, csak önkiszolgáló kasszái maradnak.
Jegyzet

Nagyon nem mindegy

Az elmúlt hét egyik reggelén munkába menet elhaladtunk egy közúti baleset helyszíne mellett: egy bicikli volt beszorulva egy autó alá. Később kiderült, hogy a biciklis a „járgányáról” leszállva, gyalogosan akart átkelni az út túloldalára, szabályosan, ám a sofőr nem állt meg, elgázolta.
Jegyzet

Majd én megoldom okosba’

Egyre kevesebb a jó szakember. Igény az lenne rá. Az építőanyagok ára meg közel kétszeresére nőtt, pedig még az eső sem öntözte idén. Ennek ellenére vagy éppen ezért egyre többen építenek, javítanak valamit, mindenki tákol. Ha nem jön a szaki, majd megoldja Mekk Elek, elvégre ezer és egy dologhoz vél érteni.
Jegyzet

Ajándék városnak ne nézd a szagát!

Egyszer tanulmányi kiránduláson vettem részt a magyar pusztában. A házigazdák szerint aki ott jár, annak meg kell szoknia a finom homokból származó port, amelyet ők találóan pusztapúdernek neveztek el.
Jegyzet

Már eltanácsolni sem lehet a diákokat?

A rengeteg, szeptember elsejétől életbe lépő tanügyi módosítás egyik leginkább sarkalatosabb pontja az a bekezdés, miszerint a következő tanévtől nem tanácsolhatnak el egyetlen diákot sem az oktatási intézmények az iskolákból, mivel minden tanulót megillet az oktatáshoz való jog – véli a szaktárca.
Jegyzet

Utazni nálunk? — lehetetlen küldetés

Nap mint nap utazom tömegközlekedési eszközökön, főképp távolsági buszokon. Őszintén, én az a fajta elvetemült vagyok, aki még szereti is a buszozást, mert tudok közben fülessel maximumon zenét hallgatni, tudok olvasni, tudok dolgozni vagy akár mint most, írni.
Jegyzet

Bűz van, babám!

Szerencsére ma sem fogunk fázni — poénkodik mostanában mindenki. Valóban, az utóbbi napokban nem nagyon mentek mínuszba a hőmérők higanyszálai.
Jegyzet

Kótyavetyélnék a búzát

Év eleje óta rohamléptekben nő a kenyérnek és az étolajnak az ára amiatt, hogy hiányzik a piacról az ukrán és az orosz gabona nagy része, ami növeli a keresletet, ami pedig felfelé nyomja az árakat. Ám a vásárlók számára szomorú piaci helyzet ellenére alacsony felvásárlási árakat vetítenek előre a felvásárlásban és gabonakereskedelemben, feldolgozásban érdekeltek, hiába van mélyen a felhozatal és az egekben a kereslet.
Jegyzet

Spórolok, mint állat

Átbillent a mérleg, olyan sokat drágult minden, hogy nem tudom megfizetni. A 10 lejes kenyér árán már túltettem magam, de szerdán láttam kilónként 80 lejes párizsit, az megviselt.
Jegyzet

Orbán tesz, Ciucă elvesz

Most vagyunk nyakig abban a helyzetben, amikor az államnak kell segítenie azokat, akik normális körülmények között őt eltartják: az embereket és a cégeket.